"Sendt"

Så var det målet vi har arbeidet mot i over ett år ferdig på 15 minutter. Kantaten "Sendt", åpningsnummeret på NLM sin generalforsamling på Lillehammer dette året har nemlig vært på blokka en god stund. Det har vært mange gode reaksjoner, nesten litt for mye av det gode, så det er helt tydelig at dette traff misjonsfolket der det skulle.

Vi har også fått tak i og redigert sammen klippene fra selve hendelsen, først og fremst til glede for de av dere som var med og som vi fortsatt er stor takk skyldig. Lyden er desverre ikke spesielt god på disse opptakene, spesielt er det lite og dårlig bassgjengivelse, så bassrekka og kontrabassist fremstår ikke slik som det hørtes ut i salen. Vi håper likevel det gir et visst innblikk i hvordan det opplevdes for de som satt i salen.

Klikk på zoom-symbolet i videoen ved siden av Vimeo logoen for å få se den i fullskjerm HD kvalitet. God fornøyelse, og takk igjen til alle som var med og deltok.

Jubileum

Det var med brask og bram at Quartz og barna feriet 250 opptredener med marsipankake på søndag. Som seg hør og bør ved høytydelige anledninger ble det både tale, dikt og sang. Diktet var også en tallmessig oppsummering av snart 14 års sangfellesskap.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Så var den endelig her...

Det er utrolig deilig å si at vi nå er ferdige med den barne CDen som vi har holdt på så lenge med. En slik ting tar mye tid, og mye fokus. Nå er vi alt godt i gang med å reise rundt å synge igjen, sammen med barna våre. "Lanserings-party" ble det også, midt oppe i byggestria på Misjonshuset i Ytre Enebakk, arnestedet for Quartz. Det var godt å få møte igjen gode venner der, og gøy å få se hvordan huset og arbeidet holdes høyt i hevd.

Siden har vi også nå rukket å synge både i Østmarkskapellet, Kongsvinger, Misjonssalen i Oslo og i Ryenberget kirke. Og om snaue to uker tar vi turen til Rogaland for en liten mini-turné. Vi gleder oss veldig!

For de av dere som ønsker å få tak i platen direkte, se nettsidene til EB Media for både smakebiter og bestillingsfunksjon.

 

Skuer vi en CD i det fjerne?

Foto: Einar Horsberg

Da er siste runde med innspilling gjort - cover er klart, master er sendt til trykking. Det betyr at det er duket for CD-lansering i oktober, det blir spennende. Vi gleder oss til å komme litt mer ut å synge enn vi har i det siste, nå da med et naturlig fokus på barnesang.

 

TB-kvelder og innspilling

Foto: Egil Helland

Det er stille fra oss på web, men det er mye som skjer i levende live - og det er jo tross alt det som teller! :) Vi har i den senere tiden arbeidet mye med Trygve Bjerkrheim kvelder sammen med Egil Sjaastad. Den siste av disse kveldene går av stabelen 3. april på Ryen, i Ryenberget kirke, kl 17. Om du ikke har fått det med deg, sett av tid til dette. Det blir en flott reise i Bjerkrheim sin sangskatt, med blanding av opplesing, deklamasjon og selvsagt masse sang.

Foto: Egil Helland

Og når vi ikke jobber med slikt, ja da bruker vi tiden i studio. Vi er godt i gang med å spille inn barne-CDen vår, den som vi egentlig trodde vi skulle ha ferdig på denne tiden, men det har vist seg at vi har vært vel optimistiske når det gjaldt timing på dette. Denne gangen skal vi også ha med oss Mini-Quartz, som vi har begynt å kalle barna våre på gøy, og det byr på litt ekstra utfotrdringer.

Vi håper å ha gjort unna det meste av opptak ila påsken, så da begynner arbeidet med å redigere dette sammen til et ferdig produkt.

Vi skal holde dere oppdatert med progresjonen på dette etterhvert som lanseringstid nærmer seg.

Årsmøte for Sør-vest regionen i NLM

Foto: Torill VikshålandQuartz fikk gleden av å være med på det historiske, første årsmøtet i den nye Sør-vest regionen i NLM. Gode møter og god teknikk gjorde syngingen til et høydepunkt for oss, vi koste oss storlig. Det var også trivelig å få treffe igjen gode sangvenner i fra Solbakk, som vi sang 8-stemt sammen med på generalforsamlingen til NLM for en del år siden. Responsen og tilbakemeldingene var også gode, så kanskje blir vi spurt igjen engang også?

 

Vellykket sanghelg og Fanny Crosby sangkveld

Foto: Lars Brekke

Denne helgen har vi i Quartz vært med å arrangere sanghelg på Ryenberget, hvor 15-20 sangere har jobbet med både sang- og korteknikk og lært Fanny Crosby materiale. På søndag kveld ble dette fremført, ispedd ditkdeklamasjon, skuespill, solosang og kvartettsang (Quartz) i et opplegg regissert av Egil Sjaastad. En artig helg og en flott sangkveld, hvor mange fikk møte Fanny Crosby på en ny måte. 

 

I gang igjen

Det er lenge siden Quartz-sidene har blitt oppdatert nå, så når vi først gjør det så gjør vi det ordentlig. Håper nytt design og innhold faller i smak.

Så, hva har skjedd siden sist? Vel, mye egentlig. Men det viktigste er så klart at Siri og Andreas er tilbake i fra Etiopia-opphold, noe som gjør at det i det hele tatt er mulig å fortsette med Quartz. Det siste året har vi brukt til mye annet enn å synge (det er mangt og meget som må snakkes om og diskuteres etter så lang tid på hver sin kant), men også til å øve opp nytt repertoir. Vi håper at det kan være med på å gi oss enda flere bein å stå på, musikalsk sett.